شبكة عصفور الاسلامية
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه . إدارة المنتدي . شبكة عصفور الاسلامية

شبكة عصفور الاسلامية


 
الرئيسيةالبوابةدخولالتسجيل

شاطر | 
 

 كباب مشوي بالسياخ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ساره
عضو نشط
عضو نشط


انثى
عدد الرسائل : 54
العمر : 52
كيف تعرفت علينا : صديق
0 / 1000 / 100

دعاء :

مُساهمةموضوع: كباب مشوي بالسياخ   الجمعة 13 فبراير 2009, 4:24 am

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته /--- بالنسبه للكباب حتى لايقع من على السيخ--
اولا--اللحم يكون مفروم نصه ناعم مرتين ونصه مفروم خشن مره واحده--
-ثانيا--الدهن لايكون كثير يعنى مئه جرام فى الكيلو يكفى--
ثالثا--البصل يبشر ويعصرمنه الماء حتى لايصبح طرى زياده---
رابعا---حطيه فى الثلاجه قبل الشوى بساعتين على الاقل ويفضل يبات بالتتبيله فى الثلاجه --
خامسا--- واهم شىءبعد وضعها على الفحم نقلبها على طول اول مالون اللحم يبيض مانستناش لما الجنب يستوى لان لما بنستنى بتتقل من ناحيه النار وتسيح من فوق وتنخلع من السيخ وتقع يعنى خلى ايدك خفيفه وقلبى السيخ على طول عشان يشمع ويمسك فى السيخ وانشاله بتظبط معاكى.

ودى مقادير كباب الحاتى
==============
1 كيلو لحم مفروم غنم اوبقرى ويضاف اليه100 جرام ليه ضانى--بصله كبيره مبشوره ومعصوره-ملح-فلفل-كمون-2ملعقه بقدونس مفروم-ويمكن اضافه 2ملعقه نشا ذره للاحياط حتى لاتفك معك .

ملحوظه:/ممكن نولع قطعه فحم ونضعها فى وسط خلطه الكباب وهى نيئه وفوقها ملعقه سمن ثم نغطيها باحكام حتى تتشرب رائحه الفحم وبعد حوالى ربع ساعه نعملها صوابع على السيخ حتى تكون مجوفه ونرصها فى صينيه ونسويها فى الفرن اوفى طاسه تيفال وانشاله تعجبك النتيجه .اضافه 2 ملعقه نشا ذره للاحتياط وبالف هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم مجود الحلو
مشرفة المنتديات الاسلامية
مشرفة المنتديات الاسلامية
avatar

انثى
عدد الرسائل : 698
العمر : 37
كيف تعرفت علينا : صديق
50 / 10050 / 100

دعاء :

بطاقة الشخصية
الاسم:

مُساهمةموضوع: رد: كباب مشوي بالسياخ   الجمعة 13 فبراير 2009, 4:04 pm

مشكورة سارة

وأكيد رح بنجربها


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر



مُساهمةموضوع: رد: كباب مشوي بالسياخ   الجمعة 13 فبراير 2009, 7:38 pm


مشكورة سارة بارك الله فيكي


8:shock:
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كباب مشوي بالسياخ
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكة عصفور الاسلامية  :: منتدي الاسرة والحياة :: قسم الطبخ-
انتقل الى: